top of page

Gradinita Tic Pitic va ofera:

Concursuri!

Gradinita TIC PITIC a participat la numeroase concursuri si festivaluri pentru ca suntem mandrii de elevii nostri si dorim sa le oferim increderea de a face lucruri marete in viata si a se exprima fara frica.

 

Va invitam pe pagina noastra de facebook unde puteti vizualiza poze de la evenimentele la care am participat!

Baza materiala didactica

 

Gradinita Tic-Pitic este locul in care copii invata jucandu-se, beneficiind de o baza materiala didactica adecvata desfasurarii unui process instructiv-educativ modern.

 

 

Optionale

In cadrul procesului educational sunt integrate, fara extra cost  LIMBA ENGLEZA si DEZVOLTARE PERSONALA in colaborare parteneri autorizati si personalul nostru didactic calificat. 

 

In functie de cererea parintilor, colaboram cu diferite firme pentru a aduce in gradinita:

        o          LIMBA GERMANA
        o          Dansuri
        o          Arte/Pictura
        o          Arte Martiale
        o          Aerobic
        o          Inot
        o          Actorie
        o          Logopedie

Mentionam ca toate optionalele sunt disponibile doar daca un numar suficient de copii opteaza sa participe la acestea. Deasemenea varietatea activitatilor optionale poate fi marita la solicitarea dumneavoastra.


Activitati optionale deschise momentan:

 

  1. Dansuri

  2. Balet

  3. Pictura

  4. Teatru

  5. Muzica

  6. Lb Engleza

Alimentatie sanatoasa si mancarica gustoasa!Alimentatia prescolarilor are o mare importanta pentru asigurarea unei dezvoltari somatice armonioase, dar si asupra randamentului intelectual al copiilor.

De aceea, in unitatea noastra meniurile se axeaza pe o alimentatie sanatoasa, corecta, diversificata, astfel incat sa contina toate principiile nutritive necesare grupei de varsta 3-7 ani si sunt preparate in blocul alimentar propriu de catre o bucatareasa cu experienta profesionala si calificare, folosind produse proaspete si urmand retete recomandate. Meniul este alcatuit in colaborare cu Doctorul Pediatru ce efectueaza si o ancheta alimentara zilnica.Medic Pediatru + AsistentaUnitatea noastra are 1 cabinet medical autorizat, in care se efectueaza  triajul epidemiologic al copiilor si se asigura asistenta medicala  de calitate. Copii vor beneficia de doua controale medicale saptamanal, realizate de un doctor pediatru cu experienta.Mediu calduros si sigurantaSediul gradinitei este foarte bine ingrijit, pregatit si decorat special pentru a constituii un mediu propice pentru dezvoltarea copiilor. Loc de joaca si petreceri  •      un loc de joaca spatios in interior, la caldurica si cu multe multe jucarii,

  •      Spatiu de joaca exterior, acoperit pentru zilele insorite

  •      un mini-parculet organizat in curtea din fata, cu jucarii de exteriorActivitati extracurriculare si excursii organizateLunar copiii participă la spectacole de teatru sau circ, merg în vizite la muzee, Zoo, Grădina botanica sau la alte obiective de interes pentru ei.Temele anuale de invatare si temele proiectelor sau temele saptamanale (desfasurate intre proiecte) cuprind activitati apropiate de stilurile si nevoile de invatare ale copiilor, cu strategii in care actorul principal este copilul care invata cum poate si cat poate, intr-un ritm pe care educatoarele doar il sprijina, dar nu il impun. Aceste activitati au obiective foarte riguros selectate, foarte clare, controlate si dirijate, orientate spre producerea de schimbari calitative in evolutia copiilor.

Activitatile pe domenii experientiale urmaresc dezvoltarea globala a copilului de varsta prescolara si vizeaza mai multe domenii de dezvoltare:  
Domeniul dezvoltare fizica, sanatate, igiena personala, Domeniul dezvoltare socio-emotionala, Domeniul dezvoltarea limbajului si a comunicarii , Domeniul dezvoltare cognitiva, Domeniul capacitati si atitudini in invatare.
Toate acestea le realizam prin activitati specifice grupate in:
Educatia pentru stiinta care cuprinde Cunoasterea mediului si Activitati matematice, Educarea limbajului, Educatie pentru societate, Educatie muzicala, Educatie artistico-plastica, Educatie fizica, Activitati practice si elemente de activitate casnicaComunicare

Noi comunicam cu parintii si ii instiintam de activitatea copiilor pe cat posibil. In acest scop, fiecare copil primeste un calificativ zilnic pentru cat a mancat, o mapa cu fisele copiilor este prezentata saptamanal, meniul zilnic este afisat atat la gradinita cat si pe avizierul nostru virtual si nu in ultimul rand, fotografiem si filmam fiecare eveniment special petrecut.

bottom of page