top of page

Lumea Copiilor la Tic Pitic!

O colectie de povesti, desene si cantecele atent selectionate pentru bucuria copiilor;

Lumea Povestilor la Tic Pitic!


         "Povestea e fără sfârşit si mereu la fel;Poveştile ne apropie şi ne despart, dar toţi ne regăsim în poveştile copilăriei. Magicul “ a fost odată “ ne duce pe tărâmul fericirii, a bucuriei, acolo unde binele învinge răul.
          Să-i învaţam pe copiii noştri că pentru a fi fericiţi şi sănătoşi trebuie să iubească şi să ingrijească natura, să-i învătăm să se intoarcă spre lucruri simple  şi să înţeleagă că frumuseţea este la tot pasul. Tăria sufletească şi caracterul puternic le vom gasi în personaje ale poveştilor scrise astazi, poveşti care vor începe cu “va fi odata ca niciodată”. Să facem din lumea de azi o poveste, fără prinţi şi prinţese, fără  vrăjitori şi  vrăjitoare,  să  ştergem graniţa dintre ficţiune şi realitate şi fiecare zi a noastră să aducă bucurie şi incredere şi garanţia că magia povestii ne va călăuzi mintea şi paşii  pe tarâmul copilariei veşnice".

Desene Animate la Tic Pitic!


          Ideal ar fi ca atunci când copilul se uită la televizor, părintele să stea lângă el şi să discute împreună despre ceea ce se întâmplă pe micul ecran. Un alt aspect destul de important este stabilirea dinainte a unui program de uitat la desene animate, pentru a evita ţipetele şi plânsetele. 

          "Copilul trebuie anunţat de la început: «Te uiţi 30 de minute la televizor, după care ne jucăm, facem baie sau mergem la culcare»".

                                                                                   Lena Rusti,                                             

                                                                                                                                          Psihoterapeut

Fise educative la Tic Pitic!

     

         Este demonstrat faptul ca muzica are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.

        

         Spre exemplu,  copiii de varsta prescolara care participa la activitati muzicale de  grup, precum diverse joculete muzicale sau interpretarea diferitelor cantecele specifice varstei lor, vor fi mult mai sociabili, deschisi, vor cumunica mai bine si vor avea increderea de sine dezvoltata.

 

 

 

bottom of page